Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil fattade eld

(UPPDATERAD 16:04) När en Iggesundsbo skulle göra sin bil fin inför helgen höll det på att sluta med ett nedbrunnet hus.

- Vi var framme snabbt och fick på vatten. Det hade räckt med en lätt sjöbris för att det skulle ta eld i husväggen, säger insatsledaren Pentti Peltonen.

En bilägare i Iggesund skulle tvätta sin bil på tomten, strax före klockan tio på fredagsförmiddagen. Som så många gånger förut backade han över kantstenen mellan grusuppfarten och gräsmattan, och hörde då hur det skrapade till under bilen.
- Jag tvättade av bilen och när jag körde upp igen så fastnade jag rejält. Jag försökte ta mig loss, det var väl då det blev hål i bensintanken, berättar bilägaren.
Han klev ur bilen, stängde av vattnet. Sedan sade det bara "woof", berättar han.
- Det är bara tur att jag inte var kvar i bilen, säger han.
Deltidsbrandkåren i Iggesund var på platsen för att släcka elden. När insatsledaren Pentti Peltonen och hans kollegor kom till platsen brann bilen våldsamt, bara ett par meter från husväggen. Inledningsvis fanns det en överhängande fara för att huset skulle fatta eld, det med.
- Vi drog undan bilen med brandbilen, bort från husväggen. Sedan fick vi släcka bilen med en slang och kyla ner husväggen med en annan, säger Pentti Peltonen.