Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bidrag till sex föreningar

Kommunen delar ut bidrag till föreningar som vill spara energi och handikappanpassa sina lokaler. Sex föreningar delar på 170 100 kronor.

Kommunen har beslutat att börja ge investeringsbidrag till föreningar som har ungdomsverksamhet eller driver en samlingslokal. Bidragen kan gå till energibesparing, handikappanpassning, brandskyddsåtgärder eller bevarandet av kulturhistoriska värden. Kommunen täcker högst hälften av totalkostnaden.

300 000 kronor är avsatta, 170 100 kronor delades ut av Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden på måndagen.

* Ljusneortens Museiförening får 13 850 kronor för en luftvärmepump till Ljusne bruksmuseum.

* Mohed SK får 67 200 kronor till en ny flispanna att värma Idrottsgården med.

* Norrala IF får 20 250 kronor till luftvärmepumpar till anläggningen i Borg.

* Lf 304 Thorön-Enighet får 20 800 för att spara energi i IOGT-NTO-lokalen Enighet i Trönö. Föreningen planerar sätta in bättre fönster, tilläggsisolera och byta en dålig dörr.

*Trönö IK får 28 000 kronor för att tilläggsisolera sin lokal samt bygga ett "multifunktionsrum inklusive handikapptoalett".

* IFK Bergvik får 20 000 kronor till värmepumpar till skidstugan och serveringen.

Fyra föreningar fick avslag. Tre på grund av att de inte har någon ungdomsverksamhet: Söderhamns Kennelklubb, Modellflygklubben Albatross och Söderhamns Motorsällskap.

IOGT-NTO fick avslag på sin ansökan om att dra in vatten till sitt sommarhem i Morviken. Bidraget är inte till för den typen av åtgärder.