Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bidrag till kulturföreningar

Årets kulturföreningsbidrag är nu fördelade till 18 föreningar i Ovanåkers kommun.

Kommunstyrelsen har totalt 274 000 kronor att fördela.

Voxnadalens teaterförening, som arrangerar föreställningar i kommunen och teaterresor, får 70 000 kronor. Edsbyns filmförening, som arrangerar filmföreställningar och barn- och ungdomsföreställningar, får 35 000 kronor. 28 000 kronor går till Föreningen Konstrundan.

Alfta sockens hembygdsförening får 50 000 kronor och Ovanåkers hembygdsförening får 20 000 kronor i bidrag.

Voxna hembygdsförening får 15 000 kronor. Samma summa får Södra Hälsinglands orkesterförening som genomför flera konserter där ungdomar får chansen att spela tillsammans med orkester.

10 000 kronor går till Skräddrabo bygdegårdsförening som även ansvarar för Finnskogsmuseet.

5 000 får Jussi Björling sällskapet som varje år bjuder på en operakonsert i Voxnabruks kyrka. Samma summa får Stora Hälsingegårdars väg.

4 000 kronor var får Alfta spelmanslag, Bollnäs-Voxnadalens hemslöjdsförening, Hälsinglands kulturscen och Svabensverks bygdeförening.

3 000 kronor var får Körsällskapet Tonflödet och Långbofjärdens byalag.

2 000 kronor var går till Migranternas vänner som sprider och förvaltar det kulturhistoriska arvet kring migrationen och Dala Hälsinglands järnväg som månar om järnvägstrafiken.