Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bibehållen majoritet kräver dialog och eftertanke!

Idag har Bollnäs kommun en stark majoritet med Centern och Socialdemokraterna.
Trots det föll den ihop vid behandlingen av Bollbroköpet.

Annons

Moderaterna trädde in och avgjorde att skattepengar skulle användas till detta markköp för oklart ändamål. Läget idag är att det inte finns några kommunala planer eller beslut om hur området ska användas.

Det finns heller inga pengar att göra något för. Enligt tidningen så finns privata intressenter, men de talar varje gång om kommunal borgen och då menar jag, och flera med mig, att frågan faller av sig självt.

Det finns heller ingen, av kommunen, initierad dialog om markens framtid användning. Gumpels är en viktig del av området. Gumpels står för två strategiska kvaliteter som vi behöver mer av :- engagemang och drogfrihet.

Jag tycker att Gumpels ska utvecklas där de finns. Om kommunen skaffar fler hyresgäster, i stället för att skrämma bort de nuvarande, då finns pengar att isolera Gumpels tak och därmed minska energikostnaden.

Ska Centern och Socialdemokraterna gemensamt leda kommunen mandatperioden ut – då måste Bollbroområdet hanteras varsamt, eftertänksamt och i dialog med medborgarna, övriga partier i fullmäktige samt med olika aktörer.