Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BGIF varnade för släpande betalningar

Bollnäs GIF Bandy har tilldelats en ny varning för att ha brutit mot alkohollagen. Orsaken är eftersläpande skatteskulder vid en rad tillfällen de senaste åren.
– Men vi gör så gott vi kan, säger Ove Lindberg i styrelsen.

Det är föreningens ansträngda ekonomi som kan få följder även för serveringstillståndet vid restaurang Lången på Sävstaås.

Kommunalförbundet Södra Hälsingland – som handlägger kommunernas alkoholtillstånd – anser att föreningen inte uppfyllt lagens krav om ekonomisk skötsamhet.

– Föreningen har haft ett flertal betalningsuppmaningar och restföringar. Skuldbeloppen har varit höga, noterar alkoholhandläggaren Siv Lövgren i anslutning till varningsbeslutet.

Men situationen är egentligen inte ny. I september 2010 varnades föreningen av samma anledning. Och i augusti 2011 blev det en så kallad erinran.

Trots dessa upprepade sanktioner har klubben missat sista datum för en lång rad betalningar. De tre senaste åren har det gjorts 16 betalningsuppmaningar från Skatteverket, varav fyra under förra året.

Sedan 2010 har nio restförringar noterats hos kronofogden. I flera fall har det handlat om skulder som överstigit 100 000 kronor.

– De åtgärder som föreningen sagt sig ha vidtagit har uppenbarligen inte varit tillräckliga, skriver Siv Lövgren.

Bandyordföranden Jan Isaksson, som tillträdde i augusti i fjol, vill inte kommentera saken mer än att "skatteärenden måste skötas". Han hänvisar i stället till Ove Lindberg.

Men den senare ger inga klara löften.

– Tyvärr hamnar vi ibland i den sitsen att vi slirar något med skatteinbetalningarna. Det är krassa fakta, säger Ove Lindberg.

Med nya eftersläpningar finns risken att föreningen förlorar alkoholtillståndet för sin bandyrestaurang.

– Det skulle innebära minskade intäkter och förluster av sponsorer och företagssponsorer.

Styrelsen för BGIF Bandy hoppas på att bättre kunna förklara förutsättningarna för kommunalförbundet. Förhoppningen är möta förståelse för de tuffa ekonomiska villkoren.

– Många idrottsföreningar i landet brottas med liknande förhållanden, men har liksom vi ambitionen att i varje läge göra rätt för sig. Det här är inget unikt för oss, säger Ove Lindberg.

Just nu har BGIF Bandy inga restförda skulder hos Skatteverket eller hos kronofogdemyndigheten. Den sista oktober betalades 212 000 kronor in på skattekontot.

Tills vidare stannar anmärkningarna mot föreningen också vid en varning.