Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevara simhallarna i Alfta och Edsbyn!

Jag och syrran gick på morgonsimning i Edsbyns simhall.

Vi var inte ensamma. Minst tolv personer hade letat sig hit klockan sju en torsdagmorgon i mars. Då jag simmade längd efter längd så kom jag att tänka på vad simhallen betyder och har betytt för mig. Här lärde jag mig att simma. Då jag var gammal nog fick jag ta cykeln ner till badet själv. Vilken frihetskänsla!

Det var också en känsla av ansvar att packa väskan och hålla reda på kläder. Jag och mina kompisar var ofta på simhallen. Det var kul trots att det var billigt. Nu när jag fått egna barn så åker vi ofta till simhallen i Edsbyn. Det är fortfarande kul och billigt! Vi kan cykla eller gå dit, det är nära. Det är lättare att sådana aktiviteter blir av om man har nära till dem.

Efter simmandet i dag så gick jag till jobbet ett stenkast från simhallen. Jag jobbar som distriktssköterska på Edsbyns hälsocentral. I mitt yrke så möter jag både yngre och äldre personer som jag ser det, har glädje av ett badhus i närområdet. Barnen behöver röra sig och lära sig simma.

Då är ett inomhusbad viktigt då vi inte har så nära till en bra badsjö. Den lite äldre befolkningen har också behov av att röra sig och ibland med hjälp av FaR-fysisk aktivitet på recept som vi på hälsocentralen skriver ut. Då är simning en mycket lämplig aktivitet.

Jag gillar Edsbyn. Det är därför jag vill att våra barn ska växa upp här. Badhuset är en del av Edsbyn. Badhusen är viktiga att ha kvar både i Alfta och Edsbyn. Barnen, simkunnigheten, motionen, det sociala, miljön, medelålders och äldre i byn – alla har glädje av ett lokalt badhus.

Catrin Westling

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel