Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevara Hudiksvalls city och gemyt

När jag läser Karin Ekbergs insändare (15/3), så kan jag inte mer än att hålla med på alla punkter. 

Det fiffiga vi nu kan göra i Hudiksvall, är att samlas kring ett hållbarhetsalternativ när det gäller handel, miljö och stadens utveckling. Nu finns alla möjligheter att satsa rätt. Att satsa på det hållbara, att vara lite av en föregångare.

Från USA har vi fått höra, att numer lägger man ned handelscentrum utanför städerna. Det genererar ingen handel längre. I södra Sverige har jag hört att Media Markt lagt ner flera av sina butiker. Problematiken är alldeles för dålig handel och alldeles för höga kostnader att bära.

Skapar vi möjligheterna i vår trivsamma citykärna, där vi då finner handel enligt gammalt mönster. Små butiker lokalt ägda med ett suveränt utbud, kommer med största sannolikhet folk att färdas hit, för att under några timmar, få umgås och vistas i en gemytlig stadsmiljö med mänskligt ansikte.

Låt oss bevara Hudiksvalls city och gemyt.

Lasse Wikman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel