Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betongparken börjar byggas i september

Betongparken ska börja byggas i slutet av september och det är Ljusdals Väg och schakt som kommer utföra arbetet.
Senast vid midsommar ska den vara klar.

I onsdags kom beskedet att betongparksföreningen får 4,8 miljoner kronor ur Arvsfonden för att förverkliga en betongpark på Östernäs. Bara två dagar senare verkade de flesta bitar ha fallit på plats. Arbetet med parken ser ut att kunna sätta i gång redan i slutet av september.

Ljusdal väg och schakt är entreprenören som ska utföra bygget och de bekräftar att de är redo att sätta i gång med det fysiska arbetet slutet av september.

– Nu börjar projekteringen av parken, den kommer ta ett litet tag. Men efter byggmötet, den 24 september, kommer vi börja arbeta nere på Östernäs, säger Christer Josefsson på Ljusdals väg och schakt.

Det är samma entreprenör som arbetat med övriga parken så betongparken blir en naturlig fortsättning. Men den här gången kommer de behöva hjälp utifrån.

– Vi gör grovgörat, men vi kommer jobba tillsammans med specialister för betongparker. Det är viktigt att ta hjälp av de bästa, säger Christer Josefsson.

Den exakta tidsplanen dröjer till byggmötet 24 september, men redan är det tänkt att projektet ska vara klart senast till midsommar. Helst tidigare, säger Christer Josefsson som tycker är jätteroligt att hans företag får vara med och bygga betongparken.

– Jag tror det här kommer betyda mycket för Ljusdal.