Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betongpark kan få vänta

Det lutar åt att det byggs betongpark på Östernäs. Men frågan får "tävla" med andra när kommunen planerar sina investeringar.

Annons

I kommunstyrelsen på torsdagen talade de flesta gott om betongparkens möjligheter till exempelvis skateboard- och cykelåkning.

Men självkritiskt sa politikerna också att det varit si och så med hur investeringar lagts ut på tidslinje och att det måste bli förbättring i det avseendet.

Där ska också betongparken in och konkurrera med andra angelägna objekt.

– Vi har önskade och dessutom redan beslutade investeringar på 250 miljoner kronor totalt sett, säger både Björn Mårtensson (S) och Harald Noréus (FP).

Oppositionsrådet Lasse Molin (M) sa att betongparken är en relativt ny fråga och måste vägas mot andra medan Kenneth Forssell (V) sa att han åkte skateboard redan på 1980-talet.

Den enda som hade avvikande uppfattning i kommunstyrelsen var Karin Jansson (MP) som ville återremittera betongparksärendet.

– Jag saknar uppgifter som konsekvensanalys och kalkyl över driftkostnader, säger Karin Jansson.

Drygt 6 miljoner har nämnts som en slutsumma för en komplett betongpark när parkdelen på Östernäs.

Anne Hamrén (S) framhöll att det går att bygga i tre etapper, att det viktigaste nu är att komma i gång.

Hans-Olov Wernersson (SRD) var inne på samma linje och såg satsningen på betongparken som en viktig del i att engagera ungdomar och därmed jobba drogförebyggande.

– Kan vi bara rädda en enda person från att hamna i drogberoende och kriminalitet är varenda krona hemma, säger Hans-Olov Wernersson som för kommunstyrelsen också framhöll satsningen på konstgräsplan i det sammanhanget.