Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betongpark: ja! Betongsossar: nej!

God morgon Ljusdal! Nu är sommaren över även i kommunhuset i Ljusdal. Inte helt otippat drar höstsäsongen igång med en lätt inflammation direkt.

Annons

Den sittande makten har under sommaren blivit betuttad i tanken att bygga en betongpark för skateboard, inlines och bmx för 5 miljoner, i rekordfart! Oppositionen och det stora flertalet av regeringskamraterna hade inte en aaaning om att detta var på gång.

Nu är det väl inte något fel i att bygga denna betongpark på Östernäs. Nej, det är återigen hanteringen och sättet frågan aktualiseras på som känns gammalmodig och maktfullkomlig. Ska det vara så f-bannat svårt att informera politiskt om planerna innan det läcker ut på exempelvis Rotary?

Inget fel på Rotary som informationsbas men nog bör våra förtroendevalda få informationen en annan väg, kan man tycka. Man kan också ställa sig frågan om det är tjänstemännen som ska informera och äga frågan i det här skedet av den så kallade Östernäsprocessen. Frågan är så pass viktig för Ljusdals framtid att såväl planering som genomförande borde ske i största tänkbara samförstånd mellan partierna. Vi ska ju leva med det nya Östernäs, oavsett färg på vår lokala regering, och då bör risken att tidigare fattade beslut rivs upp vid regimskifte elimineras, det har vi inte tid och råd med.

Kan också tycka att konstgräsplan ligger före såväl betongpark som flytt av frysaggregat och läktare från IP, om vi måste göra en ekonomisk prioritering. Men har vi råd med hela sport- och fritidspaketet i en smäll så ok.

Betongparken är befogad och tillfredsställer många barn och ungdomars intressen som i första hand inte funnit sin plats på de klassiska idrottsarenorna. Men som sagt; Herr S, sluta lek Hemliga Arne i maskopi med Herr Kommunchef och den närmaste falangen. I längden blir Ljusdal bara en stor förlorare på om vi under den här valperioden ska gå tillbaka till feodalsamhället där all makt och rätt till information förbehålls en handfull människor.

Förstår egentligen inte varför det skulle vara känsligt att väcka frågan om en betongpark inom ramen för de parlamentariska forum som finns, och dit hör faktiskt inte Rotary, Lions, Odd Fellow eller någon annan intresse- och kamratförening. Att släppa kommunala investeringar på Rotary innan våra folkvalda vet om det är bara att skapa onödiga politiska inflammationer.

Slutligen några rader om Hälsinglands mesta kändisar just nu; Glada Hudik-teatern med Pär Johansson vid rodret. Det är inte helt oväntat att media kartlägger hela den ekonomiska apparaten kring Glada Hudik-teatern. Popularitet föder pengar och när stora pengar kommer in i bilden blir det oftast väldigt trassligt, inte minst när en kommun eller annan offentlig instans är part.

Hoppas bara att den här befogade belysningen inte drabbar dem det egentligen handlar om negativt; de sårbara människorna i ensemblen som är Glada Hudik-teatern.