Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betala tillbaks pengarna till kyrkan

Kyrkans anställda ska föregå med gott exempel och låta bli att dricka alkohol på kyrkans resor, menar Bo Ask, Stråtjära.

I prästens predikningar säger han/hon att alkohol är skadlig att inta, men det gäller visst inte för kyrkans anställda i Söderhamns pastorat. När pastoratets folk är ute och reser i Europa, då intas det sprit, med mera.

Söderhamns resa kostade 800 000 kronor under ett år, pengar som "stals" från kyrkoskatten som vi vanliga personer har betalat till kyrkan. Prästen predikar på söndagarna att vi ska avhålla oss från alkoholhaltiga drycker, men orden gäller uppenbarligen inte kyrkans folk ... Passa på att drick under resorna när inte Söderhamnsborna ser vad ni dricker. Hemma, när folk ser, ska ni bara inta mjölk och Ramlösa.

Det som Sveriges radio har avslöjat är skamligt. Vore det rätt skulle ni betala tillbaka vad resorna har kostat stiftet. Sedan skriver ni en insändare till Söderhamns-Kuriren och berättar att ni har betalat era resor. Om inte ska ni sluta i stiftet.

Bo Ask

Stråtjära

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel