Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betala för bussbiljetten

Till busschaufförernas försvar. Folk måste sluta tro att bussar är någon typ av välgörenhetsorganisation! Det finns ingen som helst anledning att någon ska få åka gratis!

Till busschaufförernas försvar.

Nu är jag så trött på allt gnäll på våra busschaufförer att jag måste få gå till deras försvar. Jag har flera personer jag känner som är verksamma inom detta yrke, så jag vet hur de kan ha det i sin yrkesutövning.

Folk måste sluta tro att bussar är någon typ av välgörenhetsorganisation! Det finns ingen som helst anledning att någon ska få åka gratis! Allting kostar. Jag antar att ni "gratisåkare" inte försöker "pruta" på till exempel charterresan, läkarstationen, bion eller badhuset? Bussbolag är ett vinstdrivande företag, det är inte gratis att köpa, underhålla och att laga bussar! Chaufförerna måste få sin surt förvärvade lön, eller hur? (Fast med senaste tidens skriverier så kan man ju börja undra om alla bussbolag vill gå med vinst? Då borde de försvara sina anställda och inte "uppmana" dem att vara flexibla när det gäller betalning!)

Om man som passagerare sköter sin del av resan, som att betala för sig, uppträder som folk och sitter på sin plats med bälte om det finns, så har då aldrig jag haft några som helst problem med någon busschaufför.

Alltså, inga pengar eller busskort = ingen resa! Tänk också på att om det fattas pengar i busschaufförens kassa när dagen är slut, så får de ta det ur sin egen plånbok, det tror jag inte att ni gratisåkare tänker på eller skulle vilja göra, eller hur! Nu har jag fått detta sagt och vill bara avsluta med orden:

All heder åt er busschaufförer och stå på er! Det finns folk på er sida också!

Behålla bussarna = betala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel