Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bet polis i fingret

Mannen bet polismannen i fingret och spottade honom i ansiktet.

Tingsrätten dömer nu mannen till skyddstillsyn.

Det var i augusti 2010 som mannen, som är i 55-årsåldern och kommer från Trönö, omhändertogs av polis och skulle transporteras till arresten i Bollnäs.

Han kördes i en polisbuss av en ensam polisman. När de närmade sig Glössbo började mannen bli irriterad. Enligt polismannen spottade han i polisbussen och kallade honom öknamn. Polisen stannade bussen och bad mannen lugna ner sig. Tumult uppstod och mannen bet polisen i fingret. När de sedan kom fram till Bollnäs spottade mannen polisen i ansiktet.

Mannen har sagt i förhör att han bad om att få bli hemskjutsad när de närmade sig Glössbo, men tände till och blev våldsam när polisen sa att han inte tänkte köra hem honom. Enligt mannen gav sig polisen sedan på honom så att han blev blåslagen. Mannen spottade då på polismannen som då satte handen över munnen på honom. Det var då han bet polisen i fingret.

Mannen erkänner sig dock skyldig på åtalspunkterna våld mot tjänsteman samt ofredande.

Han döms på fler punkter, bland annat olaga hot och ofredande.

Under en bussresa i juni 2010 ska mannen ha hotat en busschaufför och sagt att "han skulle byta jobb och ändra attityd om han ville leva längre." Mannen att han aldrig uttalade något hot, men tingsrätten anser att det inte finns någon anledning att misstro busschauffören.

I september samma år nekades mannen att handla på Systembolaget i Söderhamn för att han var alltför berusad. Mannen spottade då ett butiksbiträde i ansiktet flera gånger. Han erkänner gärningen, även om han säger sig ha väldigt svaga minnesbilder.

Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn.