Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bestraffa dem hårt!

Det är tydligen inte alla gode män som är goda män efter vad som har debatterats under veckan, skriver Roland Styffe med anledning av SVT:s avslöjande att miljoner kronor har "försvunnit" från huvudmän.

Det känns för bedrövligt att denna "titel" får en sådan negativ klang. Jag har i perioder haft 14 huvudmän men för närvarande har jag sex stycken. Jag hjälper dessa efter bästa förmåga, så som jag själv skulle vilja bli behandlad om jag hamnar i liknande situation.

Att bestjäla äldre, sjuka människor som tror att de får hjälp men tyvärr ibland tydligen blir stjälpta, skulle leda till fängelsestraff. Jag ställer följande fråga: Är det fler som skulle ställas till svars i samma sällskap? Ja, berörd kommun skulle också ha sitt straff. Man tycks ha begränsad koll utifrån hur jag har uppfattat debatten och verkligheten. Jag skulle välkomna kontrollanter som oväntat kom på besök några gånger per år och ville gå igenom ekonomin, etcetera.

Det har tydligen försvunnit miljontals kronor ute i landet och ingen kommun eller jurist vill anmäla detta. Denna nonchalans borde bestraffas hårt. Vad har vi valt våra politiker till? Finns det koll på övrig verksamhet när denna viktiga uppgift lämnas utan åtgärder, det kan man fråga. Jag får många gånger reda på att jag gör/hjälper för mycket. Det tar jag emot positivt och fortsätter i samma spår.

Jag begär inte ersättning för mer än vad som borde vara skäligt. Vägrar man ersätta dessa små belopp det handlar om så struntar jag i det. Hoppas på reaktioner från kommunen så något händer. Personalen på överförmyndarnämnden klandras absolut inte. De gör ett bra jobb. Nu ska jag åka och hälsa på en sjuk huvudman.

Roland Styffe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel