Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besten från Söderhamn

Med dunder och brak gör jätten Beast tv-entré som den första gladiatorn från Hälsingland. För Söderhamnskillen Daniel Atterhagen blir en dröm sann.

Söderhamnskillen Daniel Atterhagen, 34, har haft samma dröm sedan han var 10 år gammal. Då började han träna på Söderhamns gymklubb och målet var att vara med i Gladiatorerna på TV4. Nu går drömmen äntligen i uppfyllelse, när Daniel som en joker dyker upp i programmet som ny gladiator.

– Det är väl något med att vara superhjälte som lockar, och tävlingsmomentet, säger Daniel.

Det är första gången i programmets historia som produktionen väljer att ta in en sprillans ny gladiator mitt i säsongen.

– Det är chockerande och unikt, tv4 har gjort en ordentlig tvist till min entré i programmet kan jag lova, säger Daniel.

Han har tävlat i det mesta när det gäller kropp och muskler. Proffsboxats i MMA, mätt sin styrka i Starke man-tävlingar och lyft vikter. Han flyttade från Söderhamn år 2000 och är numera bosatt i Nyköping.

Extrajobbet som gladiatorjätten Beast är inte någon dans på rosor, menar han.

– Det är mycket tuffare och hårdare än jag trodde, det ser så enkelt ut från tv-soffan. Men jag kan berätta att det gör ont på riktigt.

Eftersom det går mycket tid åt väntan i tv-produktionen är deltagarna mycket stillasittande. Det gör att gladiatorerna är hårt skadedrabbade.

– Först var det meningen att jag skulle vara reserv i fall någon skadades, men så ville ledningen på tv4 att jag skulle bli en ny gladiator mitt i säsongen, och det är första gången i programmets historia som det sker.

Daniel kommer in i sista avsnittet i grundomgången. Han deltar även i finalavsnitten.

– Det är lite hemligt hur jag ska komma in i programmet, men det kommer att smälla ordentligt.

Med ett skinntyg runt höften och ett hästlårben i näven gör han entré i lördagens avsnitt, jätten och grottmannen Beast.

Hur funkar det att mota bort laddade tävlingsdeltagare med ett litet skinntyg på kroppen?

– Haha. Det där skinnskynket sliter jag av mig direkt, säger Daniel.

Han har varit på träningsläger med hela gladiatorgänget, men är missnöjd med sin egen form i första avsnittet. Plötsligt är han spänd inför att se sig själv i rutan.

– Jag var inte alls nervös innan, men nu är jag det. Det tog längre tid att komma i form än vanligt, det var jobbigt. Jag har inte sett programmet så jag vet inte alls hur jag ser ut i tv.

Trots att alla gladiatorerna spelar en roll, regisserade in i minsta detalj från namnet de bär till hur de rör sig i sändning, tar de ut sig rejält.

– Grenarna är inte så långa, men man tröttar ut sig totalt, säger Daniel.

Avsnitten är inspelade och klara att sändas, nu avvaktar produktionen tittarsiffrorna för att ta beslut om nästa säsong.

– Men jag vet att programmet har fler tittare än på många år, säger Daniel.

Självklart vill han fortsätta vara en av gladiatorerna i nästa säsong.

– De är underbara varenda en, vi är som en familj med en otrolig sammanhållning.