Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beställde 1 000 potenshöjande tabletter

Som en del i en internationell operation mot försäljning av illegala läkemedel gjordes på torsdagen husrannsakan hos en man i Bollnäs. I hans bostad fann polisen en hembränningsapparat och 50 liter färdig sprit.

Sju personer har gripits misstänkta för försäljning av olagliga läkemedel på nätet, uppgav Rikskriminalpolisen till TT på torsdagen. Insatsen är en del i en internationell operation och har i Sverige riktats mot fyra webbplatser som sålt potenshöjande läkemedel och bantningsprodukter.

En av de sju misstänkta är en medelsålders, tidigare ostraffad, Bollnäsbo. Tullverket har på Arlanda beslagtagit 1 000 potenshöjande tabletter av märket Kamagra som var på väg till mannen.

Polisen hittade inga illegala läkemedel när de gjorde husrannsakan hos mannen på torsdagen. Däremot en stor hembränningsapparat och omkring 50 liter färdig sprit. Mannen är därmed misstänkt för både brott mot läkemedelslagen och brott mot alkohollagen.

Totalt beslagtogs över 42 000 tabletter i Sverige i insatsen.