Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besöker Hudik för miljöns skull

Hudiksvall hade senaste dagarna haft långväga besök från Sydafrika. Fokus för vistelsen har varit hållbar utveckling.

För miljöns skull har tre sydafrikanska kvinnor besökt Hudiksvall och Sverige under september med ett projekt som syftar till hållbar utveckling av miljön inom skolan. Nokuthula Dubcrzane, Hyacinthia Naidoo och Prescilla Edmonds, från Durban Sydafrika, arbetar alla på något sätt med och mot miljön och skolan.

– Vi var med på en lektion i måndag och det var väldigt intressant att se, säger Nokuthula Dubcrzane, som berättar att syftet med projektet är att utbyta kunskaper om hur man kan integrera utbildning inom miljö och hållbar utveckling i skolans värld.

Gruppen har också besökt avfallsstationen Ulvberget och kommunens ekolog Åsa Terent, som pratade om miljömål. Där provande man också kommunens eldrivna cyklar och pratade om att besöket har varit en nyttig och lärorik ögonöppnare.

– Men en sak är vi alla överrens om; unga människor har en stor roll tänket kring hållbar utveckling. Barns drömmar är desamma oavsett var i världen man bor, säger Prescilla Edmond.