Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslutet står fast

Att lägga in så mycket pengar i ett gammalt badhus, samtidigt som kommunen planerar för ett nytt, är svårt att försvara. Att riva upp beslutet som social- och fritidsnämnden tog om badhuset i Hudiksvall är inte aktuellt.

Svar till Jan Wallin (2/10).

Att riva upp beslutet som social- och fritidsnämnden tog om badhuset i Hudiksvall är inte aktuellt.

Om vi stängde ett badhus i bra skick i Hudiksvall skulle jag ha viss förståelse för några av dina argument du framförde i din insändare.

Bakgrunden till vårt beslut att upphöra med verksamheten från 1/1 2010, är att det krävs rätt stora investeringar i badhuset för att komma tillrätta med de olika problem som finns i dag.

Det som behöver göras omgående är att fixa till ventilationen, samt att komma tillrätta med ett antal punkter utifrån de skyddsrondsprotokoll som gjorts på badhuset ur arbetsmiljösynpunkt. För att uppnå en bra standard räknar tekniska kontoret med en kostnad på cirka 21 miljoner kronor för upprustning av Hudiksvalls badhus.

Erfarenheterna av pågående renovering av Iggesunds badhus tyder också på att kostnaden förmodligen kan bli högre, när man väl börjar riva i byggnaden så är risken stor att nya skador upptäcks, och som måste åtgärdas. En underhållsrenovering av nuvarande badhus skulle precis som i Iggesund innebära att badhuset måste stängas under en period.

Att lägga in så mycket pengar i ett gammalt badhus, samtidigt som kommunen planerar för ett nytt, är svårt att försvara.

Kommunen kan trots allt under perioden fram till att ett nytt badhus står på plats i Hudiksvall, erbjuda bad i Iggesund och Delsbo. Det innebär förvisso att det blir lite längre för oss som bor i Hudiksvall att ta oss till ett badhus, men vi är definitivt inte utan badmöjligheter.

Beslutet som du Jan refererar till i din insändare togs i politisk enighet av social- och fritidsnämnden.

Mikael Löthstam (S)

ordförande social- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel