Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om Los skola skjuts upp – högstadiet blir kvar

Högstadiet på Los skola kommer inte att läggas ned. Åtminstone inte förrän hösten 2018.

Annons

För en månad sen föreslog utbildningsförvaltningen att lägga ned högstadiet på Los skola. Anledningen var att det är få elever i årskurs 7-9, just nu bara 14 stycken.

– Det skulle behövas fler elever för att de ska kunna få ett större socialt nätverk. De små grupperna gör det också svårt att rekrytera behöriga lärare, säger Allan Cederborg (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Förvaltningen föreslog att högstadieeleverna på Los skola istället skulle gå i Färila skola, något som väckte kritik bland Losborna. En namninsamling bland såväl elever som bybor mot förslaget har lämnats in till utbildningsförvaltningen.

Läs mer: Kan tvingas gå i Färila: "Det blir långa dagar"

Igår skulle utbildningsnämnden fatta beslut om högstadiets framtid, men väljer alltså att vänta.

– Ja, vi går inte på förvaltningens förslag utan fortsätter att utreda frågan. Vi ska titta på fler möjligheter, som att exempelvis bedriva fjärrundervisning eller att eleverna får gå i Färila två dagar i veckan. Beslut kommer tas nästa år och i så fall först börja gälla läsåret 2018, säger Allan Cederborg.

Marit Holmstrand som är rektor för Los skola är glad för beslutet.

– Det är bra att man funderar noga inför en så stor förändring. För oss är det skönt att få besked, eftersom vi planerar nästa år läsår nu, säger hon.

Läs mer: Hon vill rädda skolan

Annons