Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om bowlinghallen i december

Under hösten ska Arbetsmiljöverket besikta kommunens bowlinghall på Verkstäderna. I december fattar kommunen beslut om hallens framtid.

Annons

Trots att bowlinghallen byggdes 2004 finns det brister i säkerheten, och det kommer att kosta minst 200 000 kronor för kommunen att uppfylla Arbetsmiljöverkets säkerhetskrav.

Bland annat måste man installera särskilda burar över maskinerna och att man bygger in rörliga delar och elektronik. Fritidsansvarige Mattias Regnander konstaterar i sin skivelse till kultur- och utvecklingsnämnden (KUS) att det inte finns en enda bowlinghall i hela Sverige som uppfyller Arbetsmiljöverkets krav, och att detta är en stor fråga även för Svenska Bowlinghallars förbund.

I fjol gick bowlinghallen back med 400 000 kronor. Besparingar har gjorts under 2011. Om kommunen ska fortsätta att driva hallen och stå för säkerhetsarbetet återstår att se. KUS beslutade att skjuta fram beslutet till december. Då vet man vilka säkerhetskrav som Arbetsmiljöverket vad åtgärderna kommer att kosta kommunen.