Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut mot friskola överklagas

Drömmen om en friskola lever fortfarande i Voxnabruk. Voxna friskola ekonomisk förening överklagar nu Skolinspektionens beslut att avslå deras ansökan om att få starta friskola.

Föreningen vill ta över ansvaret för förskoleklass, årskurserna 1-6 och fritidshem i Voxnabruk. Man ber Skolinspektionen ompröva sitt beslut.

– Det har gått jättebra att skriva vår överklagan. Alla har hjälpt till och det blev en liten nytändning. Folk har verkligen engagerat sig i den här frågan. Vi tycker också det ser bra ut. Genom att skriva en kort överklagan hoppas vi få ett snabbt svar, säger ordförande Peter Tigerstrand.

Föreningen vill i sin överklagan komplettera med uppgifter om behöriga lärare, allsidig och utvecklande miljö och elevantalet, eftersom Skolinspektionen i sitt avslag gjorde bedömningen att de uppgifter som lämnades in inte visar hur föreningen tänkt lösa dessa frågor.

Det finns behöriga lärare som är beredda att söka tjänst i friskolan, konstaterar man bland annat.