Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut mot friskola överklagas

Drömmen om en friskola lever fortfarande i Voxnabruk. Voxna friskola ekonomisk förening överklagar nu Skolinspektionens beslut att avslå deras ansökan om att få starta friskola.

Annons

Föreningen vill ta över ansvaret för förskoleklass, årskurserna 1-6 och fritidshem i Voxnabruk. Man ber Skolinspektionen ompröva sitt beslut.

– Det har gått jättebra att skriva vår överklagan. Alla har hjälpt till och det blev en liten nytändning. Folk har verkligen engagerat sig i den här frågan. Vi tycker också det ser bra ut. Genom att skriva en kort överklagan hoppas vi få ett snabbt svar, säger ordförande Peter Tigerstrand.

Föreningen vill i sin överklagan komplettera med uppgifter om behöriga lärare, allsidig och utvecklande miljö och elevantalet, eftersom Skolinspektionen i sitt avslag gjorde bedömningen att de uppgifter som lämnades in inte visar hur föreningen tänkt lösa dessa frågor.

Det finns behöriga lärare som är beredda att söka tjänst i friskolan, konstaterar man bland annat.