Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked om överklagandet dröjer

I byn Öratjärn, norr om Edsbyn, har man tröttnat på att vänta på besked hur det går med Öjungsvägen. Dan Persson efterlyser nu information från Trafikverket eller kommunen vad de boende kan vänta sig och hur lång tid det kan ta innan vägen är belagd. Vägen är förstås det stora samtalsämnet i byn.

Annons

– Vi är inte de som blir bittra. Men i det här fallet har det gått för långt. Vi är nu inne på det tredje året med obelagd väg. Vi får inget besked. Vi får inte veta vad som sker nu när Peab har överklagat en gång till. Varför kallar inte Trafikverket till ett informationsmöte, säger Dan Persson.

– Det är tråkigt att det har blivit så här. Det dammar om vägen när det är torrt och risken är stor för stenskott. När det har regnat är vägen i det närmaste ofarbar, säger Evelina.

De boende efter Öjungsvägen har hamnat i en mycket märklig, ja unik situation. Den första entreprenören gick i konkurs, när vägrenoveringen hade kommit en bra bit på väg.

Trafikverket, som är högst ansvarig för vägbygget, letade då efter en ny entreprenör. Man antog Svevias anbud, men Peab som också hade räknat på jobbet överklagade hos förvaltningsrätten. Men förvaltningsrätten såg inget fel begånget. Peab anser dock att upphandlingen är felaktig och gick i maj vidare och överklagade förvaltningsrättens dom hos kammarrätten i Sundsvall.

Nu ligger bollen där. Just nu pågår en skriftväxling mellan parterna och man väntar på ett yttrande från Peab, som ska vara inne senast den 5 juli. Men det kan bli ytterligare en skriftväxling, så besked om överklagandet dröjer.

Under tiden denna tvist pågår står vägbygget still. Trafikverket har lovat att sköta vägen, men Dan Persson menar att man skulle salta, luta, skrapa och grusa hela sträckan upp till Öratjärn och Kalven.