Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked från Ryssland: bandy-VM blir av

Bandyvärlden hade ställt in sig på en säsong utan VM. Nu kommer en liten bandybomb: VM blir av, i Moskva 24-31 januari, enligt ett besked från Internationella Bandyförbundets (FIB) .

Annons

Den 24 augusti beslutade samma förbund att slopa mästerskapet den här säsongen sedan både Finland och Sverige tackat nej till att vara arrangör.

– Som förbundskapten är jag glad att det blir ett mästerskap och för sportens skull. Men beslutsvägarna är lite underliga och beskedet kom sent säger Sveriges förbundskapten Franco Bergman.

Om svenska landslaget ska åka österut för VM krävs att minst tre elitserieomgångar flyttas. Därför är det är inte helt säkert att Franco Bergman får ta sitt lag till en VM-turnering 2010. Enligt Håkan Ramsin, ordförande i svenska bandyförbundet, tas ett beslut i helgen.

– Vi har redan gått ut med en säsongsplanering där elitserieomgångar inplanerade. Det här världsmästerskapet är inte avlagt på den tid som är avsedd för VM, säger Ramsin till TT.