Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berusad man attackerade tiggare

Polisen tvingades sätta handfängsel på aggressiv man som sparkade på en tiggare.

Annons

Den berusade mannen ska den 23 mars ha gått fram till en man i 25-årsåldern som satt och tiggde utanför Systembolaget i Söderhamn. Med sparkar mot tiggarens höft ska han sedan ha attackerat mannen som tog sin flykt in i Systembolagets lokal.

En väktare som fanns på plats i butiken kunde gripa in och hålla fast den berusade mannen tills dess att polisen anlände. Mannen ska då ha uppträtt så pass aggressivt och stökigt att polisen tvingades att sätta handfängsel på honom. Under transporten till polishuset i Bollnäs och i arrestlokalen ska mannen ha gjort sig skyldig till våldsamt motstånd genom att fortsatta kränga med hela kroppen.

Mannen, som är i 65-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare, fick sova ruset av sig innan han sattes på fri fot. Han misstänks nu för misshandel och våldsamt motstånd.

Det finns flera vittnen till händelsen.