Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlinstudio gav Kent inspiration

/
  • Jocke Berg, Sami Sirviö, Markus Mustonen och Martin Sköld i Kent släpper nya albumet

"Om du var här", tänkte Kent och bjöd in den svenska pressen till Berlinstudion som inspirerat dem till att göra sin bästa skiva någonsin, enligt dem själva.

- Man sträcker på sig här inne, förklarar Jocke Berg i Kent.

Annons

Journalistkåren må ha varit med om ett och annat, men att ett svenskt rockband väljer att lägga samtliga intervjuer inför ett stundande albumsläpp på bortaplan hör inte till vanligheterna.
Så sitter vi då där i det sammetsröda rummet i legendariska Meistersaal i Berlin, ett 20-tal skandinaviska reportrar, och lyssnar till när sångaren Jocke Berg presenterar "Röd" som plattan heter.
- Vi är otroligt nöjda med den här skivan. Nu ska ni få lyssna, säger han högtidligt, varpå ljuset släcks och orgelljud fyller salen.

sedan pumpar ur högtalarna är omisskännlig. Kent låter fortfarande som Kent, även om de elektroniska inslagen tycks bli fler för varje album.
Efteråt, lite avsides, förklarar två av medlemmarna närmare vad som bidragit till att göra den här skivan så speciell.
- Soundet här inne är väldigt häftigt, säger gitarristen Sami Sirviö.
- Det finns något i det här huset. Många, många artister har gjort bra saker här, fortsätter Jocke Berg.

och mötena med journalister sker just här har alltså sin naturliga förklaring. Delar av Kents åttonde album är inspelat i Hansastudion, där artister som David Bowie, U2 och Depeche Mode spridit sin stjärnglans tidigare.
- Vi ville komma tillbaka hit och fira att plattan är klar och lyssna på den i lokalen igen, säger Sami Sirviö.


- Ja, vi är fans av att knyta ihop den berömda säcken. Det var på det hotellet som vi började skriva demos till skivan, avslöjar Jocke Berg.
"Röd" släpps den 6 november.

Mer läsning

Annons