Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berith Green

Berith Green, född Johansson, Bollnäs, avled lördagen den 1 mars. Hon blev 77 år gammal.

Hon var född i Sörfly. Redan i tidiga tonåren började hon att arbeta på ålderdomshemmet i Norrfly och flyttade då till en mindre stuga på fastigheten. När Berith för ett par år sedan gick runt i den gamla byggnaden, kunde hon fortfarande minnas namnen på åldringarna som en gång bott i de olika salarna.

Sin blivande make Bengt Green träffade hon på dansbanan Lövudden i Herte. Tillsammans fick de barnen Inga-Lill, Peter och Lars. När barnen var små arbetade Berith i hemmet.

Familjen flyttade till Sundsvall och därefter Söderhamn, innan de återvände till Bollnäs 1971. De köpte en gård på Tjärnvägen, med utsikt över Bolleberget, där de bodde i över 40 år. För ett par år sedan flyttade makarna till Sundsåker i Bollnäs centrum.

Berith utbildade sig sedermera till undersköterska i Gävle och fick arbete på Bollnäs sjukhus. Där blev hon kvar i många år, under doktor Hedlys ledning. Där fanns även en husmor som var chef över personalen och med viss stränghet höll efter sköterskorna så att de såg representabel ut i sina sköterskedräkter.

Berith arbetade också på Norra och Södra Hälsocentralerna på gamla sjukhuset samt på Hälsocentralen i centrum, som då låg i Domushuset.

När hon var ledig gick hon bland annat på gymnastik och umgicks med vänner, bland annat gamla arbetskamrater. Hon var länge medlem i Odd Fellows damklubb.

Tillsammans med maken reste hon mycket. Bland annat besökte de för ett tiotal år sedan Thailand och hennes sextioårsdag tillbringade de på Teneriffa.

För elva år sedan drabbades Berith av Parkinson.

Hennes närmast anhöriga är maken Bengt, tre barn med respektive, barnbarn och barnbarnsbarn.