Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjötalang på väg uppåt

/
  • Med en reportar på cirka 50 egenskrivna låtar ska Jon-Olov Woxlin från Bergsjö sjunga och spela på den anrika puben Engelen i Gamla stan i Stockholm.

Över sommaren är han hemma i Bergsjö och hjälper sin mamma med trädgården, en liten paus från musikhögskolan i Örebro och från musiken. Men annars satsar Jon-Olov Woxlin, 21 år från Bergsjö på en karriär som singer-songwriter och i juli spelar han på anrika Pub Engelen i Gamla stan i Stockholm.

Annons

Musiken har funnits i Jon-Olov Woxlins liv sedan han var liten. När han var nio år skrev han egna visor, några av dem spelades på P3 Demo. Idag vill han helst profiliera sig som singer-songwriter eller som folkrockmusiker som han själv helst kallar sig.

Det var när han gick på Bollnäs folkhögskola och läste klassisk musik som han började skriva musik på allvar.

Den 24 juli och tre kvällar framåt spelar han på den populära pubben Engelen i Gamla stan i Stockholm. Spelningen blev han tipsad om då han spelade i Örebro.

– Jag har länge velat spela i Stockholm. Det är där man kan göra sig sedd och hörd, säger Jon-Olov Woxlin. Jag vet att det kommer några kända personer dit och det kanske är naivt tänkande av mig men jag hoppas att det kommer någon och upptäcker mig. Jag har själv bjudit dit några viktiga personer och jag hoppas att de kommer.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons