Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergsjötalang på väg uppåt

Över sommaren är han hemma i Bergsjö och hjälper sin mamma med trädgården, en liten paus från musikhögskolan i Örebro och från musiken. Men annars satsar Jon-Olov Woxlin, 21 år från Bergsjö på en karriär som singer-songwriter och i juli spelar han på anrika Pub Engelen i Gamla stan i Stockholm.

Musiken har funnits i Jon-Olov Woxlins liv sedan han var liten. När han var nio år skrev han egna visor, några av dem spelades på P3 Demo. Idag vill han helst profiliera sig som singer-songwriter eller som folkrockmusiker som han själv helst kallar sig.

Det var när han gick på Bollnäs folkhögskola och läste klassisk musik som han började skriva musik på allvar.

Den 24 juli och tre kvällar framåt spelar han på den populära pubben Engelen i Gamla stan i Stockholm. Spelningen blev han tipsad om då han spelade i Örebro.

– Jag har länge velat spela i Stockholm. Det är där man kan göra sig sedd och hörd, säger Jon-Olov Woxlin. Jag vet att det kommer några kända personer dit och det kanske är naivt tänkande av mig men jag hoppas att det kommer någon och upptäcker mig. Jag har själv bjudit dit några viktiga personer och jag hoppas att de kommer.