Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergsjös lag lyfte hem SM-guldet

Med ett enda mål åkte Bergsjö Atletklubbs ungdomslag till SM i Örebro.
Att vinna guld i lag-SM.
Med drygt 20 poängs marginal lyckades laget.
– Vi tog högsta poängen på tre år i serien, säger tränaren Tomas Östlund.

Annons

I elitserien slutade Bergsjö AK:s ungdomslag på en andraplats bakom segrande Sörby Bois.

Tillsammans med Sörby, ASK och Trelleborg fick klubben i helgen chansen att tampas om guldet i lag-SM när finaldagen avgjordes i Örebro.

Bergsjö lag, bestående av Johannes Persson, Simon Englundh, Gustav Persson, Christian Lindh och reserven Chloe Pettersson, lyckades inte bara ta revansch på Sörby. Laget lyfte hem både guldet och den höga slutpoängen 701.

– Målet var att landa på 700 poäng. Inget lag har tagit så mycket poäng de senaste tre åren i serien, säger Tomas Östlund.

Individuellt lyfte Johannes Persson nytt personligt rekord i ryck på 62. I övrigt tangerade lagkamraterna sina rekord.

– Vi gick på säkra kort när vi tog ut laget. Alla var medaljörer på ungdoms-SM, säger Tomas Östlund som har ännu större planer för klubben när det vankas lag-SM nästa år.

– Då tänker vi ha två lag med, även om det ena laget kommer få starta lägre ner.

Nu är säsongen över och nu väntar välbehövlig vila för klubbens tränare och aktiva. För bara två veckor sedan arrangerade man själv ungdoms-SM.

– Nu väntar sommarträning och en lite lugnare period, säger Tomas Östlund.