Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjögårdens framtid ska utredas

Kommunstyrelsen har beslutat att göra en utredning för att se vilka lösningar det finns för Bergsjögården. Föreningen Bergsjögården har ekonomiska problem och har vänt sig till kommunen för att få hjälp.

Annons

Den ekonomiska situationen för föreningen Bergsjögården är ansträngd. Intäkterna och utgifterna går inte ihop och föreningen vädjar om hjälp från kommunen. Kommunstyrelsen har diskuterat föreningens ekonomiska situation och har beslutat att kommunchefen ska utreda olika lösningar för föreningen.

– Han kommer att få utreda hur vi ska gå vidare, säger Monica Olsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Nordanstigs Bostäder har fått förfrågan om de är intresserade av att köpa Bergsjögården, men de är inte intresserade av att köpa. Ett yrkande från Katarina Bylin (S) på arbetsutskottets senaste möte om att kommunen ska köpa Bergsjögården fick avslag.

– Jag tycker att det är illa om det blir ett tomt hus i Bergsjö, det räcker med att hotellet redan står tomt. Vi måste titta på olika lösningar, säger Monica Olsson.

Föreningen Bergsjögården är en ideell förening som arrangerar olika evenemang inom teater, dans, musik och annan kultur. Föreningen hyr även ut Bergsjögården till andra föreningar och evenemang. Bergsjögårdens framtid kommer att diskuteras igen på nästa kommunstyrelsemöte.