Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergsjöbördig fick konstnärsstipendium

Moa Holmsten, musikern och låtskrivaren som vuxit upp i Bergsjö, har fått ett stipendium på 50 000 kronor från Konstnärsnämnden.

Moa Holmstens är aktuell som skivdebutant. All blade o handle släpps inom kort. Först en EP med tre låtar den 30 juni, i september kommer fullängdsskivan. Under sommaren ska hon spela på festivaler och göra en liten turné i Europa.

Stipendiet är ett välkommet tillskott i kassan. Möjligtvis ska det spenderas på en ny dator eller musikutrustning. Det finns alltid massor med hål att fylla, berättar Moa Holmstens.

• Det är inte så lätt för kulturarbetare i dessa tider?

- Inte med den nya regeringen och kulturpolitiken, men nu blir jag politiskt. Och nedladdningen gör det inte heller så lätt för oss musiker. Det har dessutom blivit mycket svårare att få bidrag och stöd och Rikskonserter till exempel försvinner. Det blir svårare för kulturarbetare i alla kategorier, säger hon.