Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergsjöåkare förlorade tungt uppdrag

Efter 35 års kamp med snön på de allmänna vägarna är det slutplogat för Lars-Göran Sigvardsson hans mannar.
Upphandlingen inför vintern 2011 - 2012 blev en nitlott för Nordanstigs Grus och Transport.
– Jag anar orsaken, säger han.

Tre tunga lastfordon ingår i flottan. Sedan 2007 ägs lokaler på Svanbacken vid sidan av järnhandelsfastigheten inne i byn.

Sigvardssons har varit en av stöttepelarna i snösvängen i Nordanstig under 35 år. Fram till våren 2011 sköttes vinterväghållningen längs hela länsväg 307, från E4 - korsningen i Jättendal och fram till Friggesundsvägen norr om Hassela.

I uppdraget låg också att hålla huvudgator och trottoarer genom centrala Bergsjö framkomliga. Hela länken genom Bergsjö till väg 307, från Berge fram till Vade, vilade på Sigvardssons ansvar.

Länsvägarna sorterar ytterst under Trafikverket. Under flera år var Peab huvudentreprenör. Numera avlöst NCC Roads.

Men det är inte det bytet som gjort att Nordanstigs Grus och Transport tappat sin position. På nyåret 2010 sögs det tidigare Hälsingefrakt, åkarnas egen lokala medlemsförening, upp i en stor länscentral. Utvidgade Gävleborgs Maskin och Transportcentral har snart 200 företag i sina led.

– Den stora kostymen varken passade eller gynnade oss. Vi är därför på väg och ut och det var givevis ingen fördel när GMT i sin tur ladeanbud till NCC Roads, konstaterar Lars-Göran Sigvardsson.