Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergsjö hotell har fått ny ägare

Fyra års väntan är över.
Bergsjö hotell är äntligen sålt.
Ny ägare till fastigheten blir Karin Löfkvist från Uppsala som tillsammans med sin make Jörgen tar över anläggningen den 1 juli.

– Det ska bli väldigt roligt och jag känner i maggropen att vi blir varmt välkomnade av ortsbefolkningen. Vi har gjort ett par besök i Bergsjö och tittat på fastigheten och redan då blivit mycket väl mottagna, kommenterar hon.

Karin Löfkvist berättar att hon är 55 år och maken fem år äldre. Hon arbetar som kundansvarig på Skanskas dotterbolag Skanska Nya Hem som säljer bostadslägenheter i byggkoncernens fastigheter. Hennes man som är 60 år är anställd som ventilationstekniker.

Att hoppa karriären i gyllene medelålder och syssla med något helt annat tillsammans är ingen idé som de kommit på hus flux. De har spanat efter en liknande rörelse i nästan tre år.

– Vi tänker bo i hotellbyggnaden. Den särskilda bostadslägenheten är lite trång så den kommer vi att utöka.

Efterhand och i etapper ska restaurang och hotellverksamheten dra igång.

Karin Löfkvist är väl medveten om att efter flera år i träda börjar fasader flagna och trädgård växa igen. Även om byggstommen är i gediget skick ligger mycket jobb framför dem.

– Vi inleder med att måla om fasaden, se över taket och ge det en ny färg.