Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergs nyfikenhet kan ge tv-pris

Carina Berg har kikat i kändisarnas badrumsskåp under två säsonger.
Nu kan "Berg flyttar in" vinna en Kristallen-statyett.
- Helt fantastiskt, jag är glad i hela magen, säger en gravid Carina Berg.

Programmet "Berg flyttar in", där Carina Berg sover över hemma hos svenska kändisar, är nominerad till "Årets underhållningsprogram".
- Det är pricken över i:et. Då ska man veta att det är den glada roliga pricken, sen är själva stommen alla tittare som gör att jag får fortsätta, säger den glada programledaren till TT Spektra.
Carina Berg tycker att kändisarnas hem säger mycket om vem de är. Hon drar sig inte för att kika in i folks badrumsskåp.
- Fast jag är lite rädd för det, jag hade en chef på Sveriges Radio och när jag kollade i hennes badrumsskåp så stod Chanel-nagellack uppställda i färgordning. Efter det hade jag väldigt svårt att löneförhandla med henne så jag är alltid lite orolig när jag öppnar badrumsskåpen.

bland annat mot SVT:s "Mästarnas mästare", som nästa säsong får konkurrens av TV3:s "Superstars". Båda programmen går ut på att kända idrottare tävlar mot varandra i olika grenar.
- Det är en fantastisk eloge till oss. De säger ju själva att de blev triggade av vårt program, säger Micke Leijnegard, som tycker att det är stor skillnad på programmen eftersom "Mästarnas mästare" enligt programledaren är något av ett relationsprogram.
- Grunden är ju mötet med idrottarna, när de sitter och pratar om varandras karriärer. Det är hjärtat i programmet.

av stål" är nominerade i kategorin "Årets humorprogram".
- Jag är lite förvånad. Det har varit så många turer kring programmet, säger programledaren Pär Lernström som hoppas att programmet tar hem segern.
- Det vore skönt att få tvåla till alla härliga jävla kritiker som sitter och skriver löpmeter om sina pretentiösa program.
Men Per Lernström tror dock att statyetten går till ett annat program.
- SVT abonnerar på de här humorpriserna, så det blir väl "Mia och Klara" som vinner. Jag önskar att vi får en egen kategori nästa år.Bildtext 1: Carina Bergs "Berg flyttar in" kan vinna en Kristallen-statyett i kategorin "Årets underhållningsprogram". Till nästa säsong drömmer programledaren om att få flytta in hos skådespelaren Helena Bergström.
Foto: Christine Olsson/Scanpix
Bildtext 2: Programledaren Micke Leijnegard är glad över att "Mästarnas mästare" kan vinna en statyett i kategorin "Årets underhållningsprogram".
Foto: Christine Olsson/Scanpix
Bildtext 3: Hanna Wilenius, Micke Reuter och Per Lernström, gänget bakom "Ballar av stål", ser nomineringen i kategorin "Årets humorprogram" som ett tillfälle till revansch.
Foto: Christine Olsson/Scanpix
Bildtext 4: Rickard Olsson leder årets Kristallengala, som sänds i SVT 28 augusti. "Det känns jätteroligt", säger han.
Bildtext 5 och 6: "Berg flyttar in", "Let's dance", "Mästarnas mästare", "Skavlan" och "Vem kan slå Filip och Fredrik? " är några av de program som kan vinna en statyett. På onsdagen presenterades de nominerade till årets Kristallen-gala.
Foto: Christine Olsson/Scanpix
Programledaren håller på "Skavlan"
Stockholm (TT Spektra)
Rickard Olsson leder Kristallen-galan som sänds i SVT den 28 augusti.
- Kristallen är någonting jag aldrig har fått, men gärna skulle vilja vinna. I brist på det får jag leda galan, det är nästan lika bra, säger Rickard Olsson och skrattar.
Programledaren har en egen favorit i norrmannen Fredrik Skavlan, som är nominerad i kategorin "Årets underhållningsprogram".
- Ibland tycker jag att tv går ut på att man ska slå knut på sig själv för att locka tittare. Man ska kasta tårta i ansiktet på varandra och allt ska vara så japanskt. Jag kan tycka att det är skoj också, men man har tappat det goda samtalet. Det har Skavlan hittat med hjälp av fyra stolar och gott prat och plötsligt söker sig alla tittare dit. Det finns ett behov av det, det har varit ett skönt avbrott mot den övriga tv-världen, säger Rickard Olsson.


Fakta/Nominerade till Kristallen
Stockholm (TT Spektra)
Sveriges Television har som vanligt plockat åt sig flest nomineringar inför galan, 21 stycken, fördelade på sina kanaler. TV 4 kommer på andra plats med 14. Därefter är det ett hopp ner till Kanal 5 med fem nomineringar. MTG:s kanaler TV 3 och TV 6 har sammanlagt fyra, och UR en.
Ytterligare ett gäng nomineringar är att vänta, än så länge har bara nio av de tolv klasser som ingår i galan presenterats. Framröstningen av de nominerade till programledarklasserna och årets program sker på tv-kanalernas hemsidor i augusti.
//bilder:5
4