Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergmanplast investerar och vill anställa

Det väntas nyanställningar i framtiden för Bergmanplast mellan Gnarp och Jättendal. Företaget forsätter att utvecklas och stor efterfrågan gör att man nu investerar i en ny produktionslinje.

Läs också: Gnarpsföretag växlar till en ny generation

Nu har de fått företagsstöd med en halv miljon i regionalt bidrag från Region Gävleborg. Investeringen är sammanlagt på över 1,6 miljoner kronor och kommer att ge minst fyra nya arbetstillfällen.

Företaget tillverkar trådar, linor, slang, rör, lister och stolpar i plast.

– Det är mycket ordrar på väg in. Just nu håller vi på och förbereder för den nya linjen, berättar Christian Hedman, som tillsammans med Madelene Holmsten och Patrik Hedman utgör bolagets ägartrio.

Investeringen gäller en ny maskinlinje med kringutrustning. En del utrustning har just anlänt, men mer väntas in och det återstår en hel del arbete innan allt är klart för att köras igång. Investeringen var nödvändig.

Se också: Företag i Mellanfjärden kammar hem mångmiljonorder – fixar OS-anläggning i Norge

– Vi hade inte så mycket val. Vi hann inte, med de maskiner vi har, förklarar Christian Hedman.

En av fördelarna med den nya linjen är att tillverkningshastigheten kommer att kunna fördubblas för en viss profil.

Bergmanplast i Bäling, Gnarp har nyligen genomfört en lyckad generationsväxling för andra gången sedan starten 1960, då Sven Bergman startade Bergmanplast som en enskild firma, en firma som snart blev aktiebolag. Efter honom tog Sven-Olov Bergman och Carin Hedman över och nu drivs bolaget i tredje generationens regi med 20 anställda.

Se reprisen på livesändningen: De är Nordanstigs bidrag till Eldklotet: "Som att ha blivit skickad till Melodifestivalen"

– Det har gått jättebra. Våra föräldrar finns fortfarande kvar och hjälper och stöttar oss med de beslut som behöver tas och med all verksamhet, säger Madelene Holmsten.

Hon ser en fortsatt stadig tillvaro för företaget.

– Just nu byggs det väldigt mycket och vi säljer mycket till olika delar av bygghandeln.

Många kunder hittar till Bergmanplast via internet.

– Vi gjorde en sökoptimering för att kunderna lättare ska kunna hitta oss via sökmotorer. Vi tycker att det har gett ganska goda resultat, säger Patrik Hedman.