Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund: "Som det ser ut nu blir det inte Bollnäs"

Johan Berglund var en av Bollnäs bästa spelare förra säsongen.

Nu står försvararen utan kontrakt – och från klubben är det helt tyst.

– De har lovat att höra av sig och inte gjort det, så jag vet inte, säger han.

Johan Berglund kom till Bollnäs från moderklubben Ljusdal inför säsongen 2004/2005. Under de senaste åren har han blivit något av en publikfavorit på Sävstaås med sin attityd och hårda spelstil.

Men nu ser det ut som att Bollnäs kan tappa vänsterbacken som var en av lagets bättre spelare under den gångna säsongen.

– Det är väl en ganska öppen historia, men som det ser ut i dagsläget kommer det inte bli Bollnäs. Och det är från klubbens sida. Det har varit väldigt tyst från Bollnäs och jag kan ju inte bara sitta och vänta på dom, säger Johan Berglund.

– De har lovat att höra av sig och inte gjort det, så jag vet inte. Jag vet inte hur deras funderingar går. Det är väl så i idrottens värld och då får man helt enkelt kolla på andra alternativ, fortsätter han.

Vill du själv spela kvar i Bollnäs?

– Alltså, jag har spelat här i tio år och känner för föreningen och allt det där. Men vad ska jag säga, jag kan ju inte uttala mig om det. Som det ser ut nu så är inte Bollnäs ett alternativ, så jag har ingen lust att yttra mig om det.

Johan Berglund vill inte kommentera om det finns intresse från andra klubbar. Men att moderklubben Ljusdal ligger på är ingen större hemlighet i bandy-Hälsingland.

– Jo, visst har jag pratat med dom, men jag tänker inte stressa fram något. Jag tänker kolla och ta det lite lugnt, fundera fram och tillbaka hur jag ska göra. Jag har ingen panik, säger 30-åringen.

När Johan Berglund kommer att fatta beslut om framtiden vet han inte själv. Det han vet är att han vill fortsätta spela bandy. Vart det blir får framtiden utvisa.

– Det är inte tiden som är det viktiga, utan huvudsaken är att det känns rätt. Det är mycket som ska stämma in som jag måste fundera på. Det handlar inte bara om bandy, man har ett liv utanför som också måste fungera, säger han.