Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund självkritisk trots seger

Dallas tog igen ett tvåmålsunderläge och tvingade kvartsfinalen till övertid. Men St Louis lyckades samla sig och vann efter ett power play-mål i förlängningen.

St Louis 4–3-seger innebär att det står 1–1 i matcher i kvartsfinalserien som avgörs i bäst av sju matcher.

Första svensk att skriva in sig i målprotokollet var St Louis Patrik Berglund som drygt fyra minuter in i matchen gjorde 1–1, hans första mål i slutspelet.

Berglund var med i ett tre mot tvåanfall. Berglund passade ut från kanten mot Robby Fabbri, och sneddade därefter ut mot vänstra tekningscirkeln. När pucken kom tillbaka slog han till direkt och det var inte mycket att göra för Kari Lehtonen i Dallas-målet.

Lehtonen hade en katastrofal förstaperiod och lyckades släppa in fler skott än han räddade (tre mål och två räddningar). Efter första perioden ersattes han av Antti Niemi.

– Det var verkligen inte hans kväll. Jag kände att han var avslagen och bestämde mig för att satsa på Antti, säger tränaren Lindy Ruff enligt Dallas News.

Mattias Janmark skrevs också in i målprotokollet. Han stod för det viktiga reduceringsmålet 4.35 minuter in i tredje perioden, vilket blev starten för Dallas upphämtning.

I ställningen 3–1 fick Jamark passningen med fart från mittcirkeln, skrinnade förbi de två försvararna och fick in den bakom Brian Elliott. Det var även Janmarks första mål i slutspelet.

St Louis fick dock sista ordet när David Backes avgjorde knappt elva minuter in i första förlängningsperioden i ett power play-mål.

St Louis har fått kritik för att koncentrera sig på att försvara ledningar.

– Det stämmer inte att tränarna säger åt oss att göra det. Det är bara något som händer i vårt lag just nu, att vi försöker att försvara ledningen och det fungerar inte för oss, säger Patrik Berglund till St Louis Post-Dispatch efter matchen.

Speciellt i tredje perioden hade Dallas trycket. Skottsiffrorna slutade 13–2 i perioden till Dallas fördel.

– Det ser ut som att vi inte är så bra eftersom det andra laget verkligen bygger upp mycket fart och anfaller hela tiden. Det är något vi måste prata om och fundera kring och göra ett bättre jobb, säger Berglund till tidningen.