Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund kan missa hela säsongen

Knäskadan var än värre än befarad.

Ljusdals IF:s lagkapten Johan Berglund riskerar nu att missa hela den kommande fotbollssäsongen.

Redan i våras kände Johan Berglund, mittbacken, lagkaptenen och en av stöttespelarna i division 4-laget Ljusdal, att något inte stod rätt till i hans knä. Men efter ett läkarbesök rann det hela ut i sanden, och han körde på som vanligt som fyrtorn i lagets backlinje.

Men i den andra matchen på höstomgången, Bollnäs hemma på Älvvallen, small det till. Det första beskedet Johan fick var att det "bara" handlade om en rejäl vridning i knät.

– Så jag tränade vidare bara ett par dagar efter, du vet man är ju tjurig, säger han.

Men efter magnetröntgen och ett besök hos en specialist i Hudiksvall konstaterades att menisken var illa åtgången, och att en operation var ett måste. När denna genomfördes i november kom nästa smäll – Johan Berglunds korsband hängde i stort sett i en tråd. Så kring månadsskiftet februari-mars kommer han att få ett nytt sådant.

– Beskedet jag fått är att det kommer ta sju-åtta månader efter operationen innan jag kan spela fotboll igen, säger Johan Berglund, som räddas lite av att han vid 33 års ålder aldrig har varit i bättre fysisk form.

– Jag kan ju träna allt utom löpning, och så bra tränad som jag var när förra säsongen började har jag nog aldrig varit, säger Johan, som har Tallåsen som moderklubb. Till Ljusdals IF kom han tillbaka för fem år sedan efter att ha spelat med Strand och Ramsjö.

Nu har han en lång rehabilitering att vänta. Men han vägrar ge upp fotbollen.

– Jag vill inte att det ska sluta så här, fotboll är fortfarande så barnsligt roligt. Jag vill sluta när jag inte hänger med längre, inte på grund av en skada.

Under helgen som var spelade Ljusdal inomhuscup i Iggesund, där laget slogs ut i kvartsfinalen mot Bollnäs. Johan Berglund var inte där för att följa sitt lag från sidan.

– Jag åkte inte dit, det blir för jobbigt att stå på sidan utan att kunna påverka. Jag är för mig själv och tränar.

Trots den meddelade tiden tänker han inte släppa fotbollssäsongen 2014.

– Jag kan kanske vara tillbaka i höst, man ska aldrig säga aldrig.