Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berättelsen om ett kylskåp i Hudiksvalls kommun

Påsken närmar sig. PRO ska ha påskfest och bjuda på påsktallrik. Men den måste tillagas under veckan.

Torsdagen var festdagen. Paniken slog sina klor i matlagarna, inget kylskåp att lagra maten i. Äldreboendet där festen ska hållas har bara ett trasigt kylskåp och även frys. Minst ett och ett halvt år har det varit trasigt men det ska inte kosta på något nytt kylskåp enligt föreståndaren; inte nödvändigt, för dyrt.

Ringer kommunen, som ansvarar för äldreboendet, och ber att få tala med någon ansvarig, en högre chef. Det gick bra och ett kylskåp kom mycket riktigt till köket men mitt på golvet då det gamla stod kvar. Nya samtal med kommunen om det går att få någon som kan ställa skåpet där det ska stå. Försöker få tala med någon på fastighetsförvaltningen och frågar då efter någon vaktmästare. Två fick jag telefonnummer till men inget svar. Ett nummer var kopplat till växeln och fick då ett nytt mobilnummer som jag kunde ringa. Får svar. "Jobbar du på äldreboendet som vaktmästare?" Tyst i luren. Så kommer det: "Där har jag inte jobbat på ett och ett halvt år. Är jag inte struken på telefonlistan?" undrade han.

Festen blev av men annan lokal måste hyras.

Ann-Marie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel