Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bensinstationer och bilägare utsatta för stölder och egenmäktigt förfarande

Under helgen tömde två ungdomar en brandsläckare på en bensinstation, en annan station utsattes för snatteri och två bilägare har utsatts för stölder.

En polispatrull kallades till Q-star-stationen i Rengsjö vid klockan tre under natten mot lördagen med anledning av att två killar i uppskattningsvis övre tonåren setts tömma en brandsläckare där. Släckaren tillhörde stationen – men när poliserna anlände var både killarna och släckare borta. Händelsen rubriceras som egenmäktigt förfarande.

Strax före midnatt på lördagen sågs en man tanka en bil på Statoil i Bollnäs och sedan lämna stationen utan att betala. Värdet på den stulna bensinen är 732 kronor.

Läs också: Stor och aggressiv man var missnöjd med maten – knivhotade restaurangpersonal

En man som bor på Bergsveden i Bollnäs utsattes under natten mot måndagen för stöld ur sin bil. Tjuven har tagit fiskespön, en fiskeväska med många drag, högtalare, bilstereon och ett par träningsskor. Värdet på de stulna föremålen uppges vara 5500 kronor.

Även en kvinna från Söderhamn ska ha utsatts för stöld av drivmedel. Hon hade ställt sin bil utanför arbetet i centrala Kilafors och någon gång mellan måndagen och torsdagen förra veckan ha fått omkring 20 liter bensin slangad ur bilen. Enligt polisanmälan tycks det som att även en av arbetsgivarens bilar har utsatts för stöld av drivmedel.

Läs också: Friades från åtal om medhjälp till grov misshandel – nu får mannen 30000