Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benrester från minst två människor

Benresterna som hittades i Galtström, norr om Nordanstig, i slutet av förra veckan tillhör minst två vuxna individer.

De benrester som hittades av en stugägare i Galtström i slutet av förra veckan, kommer från fler individer än en. Detta enligt en person med god insyn i utredningen:

- Det är fem benbitar från de nedre extremiteterna. De ser ut att komma från åtminstone två vuxna individer, säger personen.

Ännu är den rättsmedicinska avdelningens undersökningar inte färdiga. Benbitarna ska könsbestämmas, och individens kroppslängd ska stipuleras. Individens biologiska ålder ska fastställas, och polisen vill också veta hur länge benresterna legat ute innan de hittades av stugägaren.

När ett skeletts biologiska ålder ska bestämmas undersöks det huruvida ledändarna (epifysen) och benkroppen/benskaftet (diafysen) är sammanvuxna. Vanligen sker detta när individen är mellan 15 och 20 år gammal.

- Barnskelett sönderfaller efter en tid eftersom de inte är sammanvuxna. De här benen är adulta, de är sammanvuxna och kommer från vuxna, säger personen som tidningen har talat med.

Polismyndigheten i Västernorrland vill inte kommentera de nya uppgifterna:

- Det blir en sådan hausse och turbulens runt omkring. Därför har vi bestämt att vi avvaktar tills vi får den rättsmedicinska analysen, säger informationschef Börje Öhman.

Polismyndigheten i Västernorrlands län kommer att samarbeta med polisen i Gävleborg i utredningsarbetet. DNA-analysen från benresterna ska matchas mot försvunna personer.