Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benny vill försvara segern

I helgen går finalerna i Toyo Scandinavian Dragracing Series på Winter nationals i Malmö. Och speciellt i Top doorslammer ser det ut att bli en riktigt hälsingeuppgörelse – som några gånger förut.

Annons

Benny Strand, Iggesund, leder Top doorslammer-cupen inför finalen. Benny vann cupen 2007 och 2011. Niclas 2008 och 2009.

Redan på tisdag kväll styrde Benny Strand och Pelle Hallgren kosan mot Malmö.

– Det är testkörningar på onsdag, så då har vi tänkt vara med, säger Benny.

Startfältet i Top doorslammer i Malmö i helgen är det största någonsin i Sverige – 33 anmälda.

Niclas Andersson från Näsviken skulle egentligen inte köra Top doorslammer, utan satsa på SM i Pro mod. Men nu ligger han på andra plats i Top doorslammercupen, och kommer med stärkt självförtroende till finalerna i Malmö. I slutet av augusti körde Niclas 6,0 och kvalade som trea i det tuffa Pro modfältet på Tierp.

– Självklart kör vi för att vinna. Men det är ett smalt fönster att få bilarna ner för banan då man åker de här tiderna. Det är lite lika lätt längre. Konkurrenterna har lyft standarden, det går inte att köra safe. Det gäller att ladda för allt det går, säger Niclas.