Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benny Strand upp i cupledning

Benny Strand, Iggesund, upp i cupledning efter finalplats. Niclas Andersson, Näsviken vann Top doorslammer och Anders Edh Street vid helgens tävlingar i Sundsvall.

Annons

I Top doorslammer hade förarna problem med banan, som inte orkade stå emot effekten från de kraftiga motorerna.

– Banan var inte bra. Vi fick åka med väldigt lite koppling för att få det att fungera, sa Niclas Andersson, Näsviken, som var kvaletta på 6,31.

Benny Strand, Iggesund, klarade målet, att med en tävling kvar i cupen, gå upp i ledning. Det gjorde han genom att kvala bättre än sin främste konkurrent i SDS-cupen, Jan Egil Kvalvik. Benny var kvaltvåa på 6,46, medan Jan Egil var kvalfyra.

Och sen gick det precis Bennys väg. Jan Egil åkte ut i semifinalen, och Benny tog sig till final där han ställdes mot Niclas Andersson.

Och det blev en tajt final.

Benny var först ut från starten, men Niclas knappade in centimeter för centimeter, och i mål var det Niclas Andersson som var först. Men det skilde inte mer än 2/100 sekund.

– Det var en riktigt tajt final. Jag var 1/10 snabbare än Niclas på granen. Givetvis vill man alltid vinna, men är man på pallen får man vara nöjd, sammanfattar Benny, som är överlag är nöjd med helgen.

I och med finalplatsen tog nu Benny över ledningen i cupen, med bara en deltävling kvar.

– Det är inte mer än fem poäng eller någonting, så det blir en spännande final i Malmö, säger Benny.

Niclas Andersson hade hoppats kunna förbättra sitt banrekord i klassen, men av det blev det inte. Trots det är han förstås nöjd med sin vinst.

– Det funkade bra, allting bara sätt där.

Vinst blev det även för Anders Edh, Hudiksvall, i Street-klassen.