Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bella har gått ner 60 kilo på några år – nu springer hon Vårruset

Det är andra gången Kilaforstjejen Bella Andersson springer Vårruset. Motionen blev en viktig pusselbit under resan som förändrade hennes liv. På bara några år har Bella Andersson gått ner drygt 60 kilo. – Mitt mål har alltid varit att kunna springa.

I Regmentsparken har duggregnet blivit till en obetydlig parantes. Från två jättelika högtalare spelas SaRahas Kizunguzung på högsta volym och löparskor i starka färger trampar takten mot gräset. Här stoppar vädret ingenting.

Läs också: Häng med på Vårruset i Gävle – på 90 sekunder

Bella Andersson har åkt från Kilafors för att springa Vårruset tillsammans med sex väninnor. Loppet sker individuellt, men större kompisgäng brukar anmäla sig som ett lag. Dessvärre minns varken Bella eller hennes väninnor vad deras lag heter, men det spelar liksom ingen roll. De är här för att ha roligt, umgås och utmana sig själva.

– Skriv att laget heter "kommer inte ihåg", skämtar Bella Andersson.

För några år sedan var bara tanken på Vårruset en omöjlighet. Att löpa var någonting som Bella Andersson inte klarade av rent fysiskt. När hon blickar tillbaka på dåtiden trodde hon aldrig att hon en dag skulle njuta av att springa.

–Jag har gjort en ganska stor viktresa och gått ner drygt 60 kilo på bara några år. Mitt mål har alltid varit att kunna springa, vilket jag inte kunde tidigare. För mig är löpningen en frihetskänsla, säger Bella Andersson.

Läs också: 5 000 tjejer anmälda till Vårruset i Gävle – vi sänder live från loppet

Och hon är inte ensam om sin förändring. Väninnorna som hon springer med ikväll har, liksom Bella, gjort en liknande resa. Nu siktar de på att utmana sig själv ytterligare.

– Vi springer ju individuellt, men det blir också en liten tävling mellan oss. Jag hoppas på att bräcka fjolårets tid på 32 minuter, säger Bella Andersson.

Att det blev just Vårruset beror främst på närheten, underhållningen och loppets längd. Men i framtiden drömmer Bella Andersson om att springa tjejmilen i New York.

– Jag trodde aldrig att jag skulle tycka att det var roligt med löpning. Men jag tänker bättre, är piggare och har fått ett större umgänge sedan jag började.

Läs också: Regn eller inte? Så här blir vädret för alla som springer Vårruset i kväll

Nyligen startade Bella Andersson upp en träningsgrupp i Kilafors för utomhusträning. Hon beskriver det som en "galen" idé vilken började med att Bella postade ett inlägg på Facebook. Där skrev hon ner tid och plats för utomhusträningen och hoppades på gensvar från fem stycken. I dag består träningsgruppen av 30 personer.

– Det verkar finnas ett behov för motion överlag vilket är jättekul. I dag spelar motionen en viktig roll i mitt liv.