Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behåll offerkoftan själv – den är i din storlek

Sent omsider svarar Nordanstigs
utbildningsutskott
på min insändare om deras oförmåga att fatta beslut.

(S) pratar om ett enigt utskott men får inte med sig (C) i ett gemensamt svar. (C) pratar om mina många faktafel men ger inte ett enda exempel. Detta tog dem två veckor. Det bevisar återigen att det utskottet gör bäst är att ta tid på sig och ändå inte få det rätt.

(S) gör sitt bästa för att utmåla sig själva som maktlösa tyckare. Sanningen är att kommunen stod redo att agera sekunden utskottet sa ja till modulerna. Hade man sagt ja 25/4 kunde barnen varit inomhus innan snön faller. Hade man sagt ja 9/5 kunde barnen varit inomhus till jul. I stället tvår de sina händer, gömmer sig bakom att de inte fattar beslut.

Den enda sakliga kritiken handlar om att modulerna inte skulle varit på plats vid skolstarten utan först en månad senare. Det stämmer, men i allt annat håller utskottet alltså med mig.

Man medger att fördröjningen hindrar en bra lösning före 2017. Man erkänner att det fanns en finansiering, att alla andra lösningar skapade en dyrare, segregerad skola. Trots det gjorde utskottet ingenting och nu vill de att jag ska skämmas för att jag är besviken på dem.

Jag ser inget fel i att vara en visionär politiker som ser lösningar där ni ser problem eller i att ha en utopistisk tro på att vår fantastiska kommun kan bli ännu bättre om vi politiker gör vårt jobb. Att (S) ljuger om vad Moderaterna står för är bara larv. Vår plan för att hela kommunen ska växa beskrev vi i Hallå Nordanstig inför valet 2014. Vi står för den.

Som det nu är fruktar jag att utskottet tvingat kommunen till en dyrare, dummare nödlösning. Händer det är jag säker på att ni ordrikt förklarar hur det inte är ert ansvar och inte ert beslut. Så behåll offerkoftan, herr ordförande - vi vet båda att du kommer använda den.

Tor Tolander

Moderaterna i Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel