Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behåll monopolet

Starka intressen vill att tillverkare ska kunna sälja sitt vin vid sidan av Systembolaget så kallad gårdsförsäljning. Enligt en färsk EU-studie dricker äldre allt mer alkohol, skador och dödsfall ökar.

Starka intressen vill att tillverkare ska kunna sälja sitt vin vid sidan av Systembolaget så kallad gårdsförsäljning. Enligt en färsk EU-studie dricker äldre allt mer alkohol, skador och dödsfall ökar. Det är en oroande utveckling. Det är därför angeläget att slå vakt om monopolet. Det är viktigt för att kunna behålla en någorlunda restriktiv alkoholpolitik för folkhälsans skull. På ett stort antal fotbollsarenor serveras öl och sprit för att besökarna ska trivas. Denna ökande konsumtion ökar ordningsproblemen i samband med matcherna. Själv har jag gått på fotboll och varit rädd. Det beror inte bara på alkoholen. Det har i allmänhet blivit en hårdare stämning bland åskådarna.

Rolf Samuelsson

broderskapare

Alfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel