Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begär sex extramiljoner

Socialnämnden i Ovanåkers kommun behöver ytterligare sex miljoner kronor 2012. De ska läggas till de 210 budgetmiljonerna för nästa år.

Annons

Socialnämnden har lagt fram sina önskemål till budgetberedningen.

– Det kändes bra, när vi gick ut även om politikerna i budgetberedningen såg bekymrade ut, när vi lade fram vårt önskemål. Men man lyssnade snällt, säger ordförande för socialnämnden Jan-Åke Lindgren.

Vad är det då tänkt att extrapengarna ska användas till?

– Vi vill starta ett nytt LSS-boende för funktionshindrade där Violens gruppboende i Edsbyn är i dag. Ett nytt LSS-boende beräknas kosta 3,2 miljoner. Vi vill också starta en dagverksamhet på samma ställe och kostnaderna för det är ungefär en halv miljon, säger Jan-Åke Lindgren.

Efter kritiken gällande nattbemanningen vid Backas tre gruppboenden i Edsbyn har kommunen utökat nattpersonalen där med en person. Man vill budgetera för denna utökning i nästa års budget.

Dessutom vill socialnämnden ha pengar för ett nytt särskilt boende vid Gyllengården i Edsbyn. Det nya boendet skulle omfatta åtta lägenheter. Två miljoner är beräknade för det.