Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begär sex extramiljoner

Socialnämnden i Ovanåkers kommun behöver ytterligare sex miljoner kronor 2012. De ska läggas till de 210 budgetmiljonerna för nästa år.

Socialnämnden har lagt fram sina önskemål till budgetberedningen.

– Det kändes bra, när vi gick ut även om politikerna i budgetberedningen såg bekymrade ut, när vi lade fram vårt önskemål. Men man lyssnade snällt, säger ordförande för socialnämnden Jan-Åke Lindgren.

Vad är det då tänkt att extrapengarna ska användas till?

– Vi vill starta ett nytt LSS-boende för funktionshindrade där Violens gruppboende i Edsbyn är i dag. Ett nytt LSS-boende beräknas kosta 3,2 miljoner. Vi vill också starta en dagverksamhet på samma ställe och kostnaderna för det är ungefär en halv miljon, säger Jan-Åke Lindgren.

Efter kritiken gällande nattbemanningen vid Backas tre gruppboenden i Edsbyn har kommunen utökat nattpersonalen där med en person. Man vill budgetera för denna utökning i nästa års budget.

Dessutom vill socialnämnden ha pengar för ett nytt särskilt boende vid Gyllengården i Edsbyn. Det nya boendet skulle omfatta åtta lägenheter. Två miljoner är beräknade för det.