Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begagnat säljer bra

Intresset för begagnade bilar är stort i hela landet. Sedan förra året har försäljningen gått upp tio procent i Gävleborgs län.

Enligt biltestföretaget Bilcert har Sveriges bilhandlare i juni månad totalt sålt 30 698 begagnade bilar till privatpersoner. Det är en ökning med tio procent jämfört med samma månad förra året. Dessa siffror stämmer även för bilförsäljningen i Gävleborgslän. Enligt chefen för Bilmetro, Örjan Carlsson, i Gävleborg så beror dessa siffror på att priset gått ner sedan finanskrisens intåg förra hösten och att potentiella köpare vill göra en så bra affär som möjligt.

- Folk har ju insett att det är rätt värde i dem, säger han.

Thony Larsson har på sin bilfirma sålt Suzukibilar i 16 år och det här året har slagit rekord i försäljningen av bilmärket, men även andra varianter av bilar har ökat i popularitet.

- Jag har mindre bilar än vad jag brukar ha. Jag har sett en stor efterfrågan på bränslesnåla bilar, miljöbilar och kombibilar för familjer, säger han.