Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begagnat säljer bra

Intresset för begagnade bilar är stort i hela landet. Sedan förra året har försäljningen gått upp tio procent i Gävleborgs län.

Annons

Enligt biltestföretaget Bilcert har Sveriges bilhandlare i juni månad totalt sålt 30 698 begagnade bilar till privatpersoner. Det är en ökning med tio procent jämfört med samma månad förra året. Dessa siffror stämmer även för bilförsäljningen i Gävleborgslän. Enligt chefen för Bilmetro, Örjan Carlsson, i Gävleborg så beror dessa siffror på att priset gått ner sedan finanskrisens intåg förra hösten och att potentiella köpare vill göra en så bra affär som möjligt.

- Folk har ju insett att det är rätt värde i dem, säger han.

Thony Larsson har på sin bilfirma sålt Suzukibilar i 16 år och det här året har slagit rekord i försäljningen av bilmärket, men även andra varianter av bilar har ökat i popularitet.

- Jag har mindre bilar än vad jag brukar ha. Jag har sett en stor efterfrågan på bränslesnåla bilar, miljöbilar och kombibilar för familjer, säger han.