Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragare tog bil och släpvagn

Två Bollnäsföretag har polisanmält att de blivit bedragna av fordonsköpare.

Det första bedrägeriet har skett mot Bollnäs bil och motor. Den 19 april kom en företrädare för ett nystartat företag och köpte en lastbilsregistrerad Fiat Strada. Bilen skulle köpas kontant och betalas samma kväll. Men fem dagar senare hade ingen betalning dykt upp och bilhandlaren åkte hem till köparen, som då sa att han skulle åka till Bollnäs från byn där han bor samma kväll och betala.

Men inte heller det blev av. Efter ytterligare en kontakt med köparen valde bilförsäljaren förra veckan att polisanmäla köparen.

Även Bollnäs bil och motors granne har utsatts för bedrägeri. Den 22 mars köptes en släpvagn från Nibo caravan mot kontantfaktura för 36 000 kronor. Men fakturan har inte blivit betald och släpvagnen har sedan dess registrerats om på nya ägare flera gånger. Köparen som pekas ut som bedragaren i polisanmälan är en Bollnäsman i 40-årsåldern.