Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beckmans världsbild skrämmer

Den moderate riksdagsmannen Lars Beckman och den vänsterpartistiske landstingspolitikern Alf Norberg har en debatt om medielandskapet i Sverige. Jag tänker inte kommentera debatten i sig, men jag måste reagera då Beckman i sitt svar till Norberg så totalt saknar analytisk förmåga.

Jag blir uppriktigt skrämd när en av Sveriges lagstiftare så enkelt målar sin världsbild i svart eller vitt. I Beckmans text finner man snart att alla samhällets problem verkar bero på Vänsterpartiet. Han skriver att det finns statsskick som står Vänsterpartiet nära. Vilka är detta? Vänsterpartiet är ett svenskt parti vilket innebär att det statsskick som står oss närmast är det svenska. Skiljer det sig från Moderaterna?

Han skriver att Vänsterpartiet är ett ytterlighetsparti. På vilket sätt skiljer vi oss i så fall från Moderaterna som gärna vill framställa sig som partiet längst till höger i svensk politik?

Han skriver att Vänsterpartiet förmodligen skulle vilja förbjuda internet eller ha restrektioner som Kina. Kopplingen till Kina förstår jag inte över huvud taget. Det är inte Vänstern i Sverige som förespråkar handelskontakter med Kina och att ha överseende med mänskliga rättigheter. Det är helt andra grupper. Dessutom är det den moderatledda regeringen som genomfört restriktioner på nätet genom IPRED.

Det som skrämmer mig mest är att Beckman tycker det är okej att uttala sig om hur länder som inte längre finns skulle reagera på internet samt han tror sig också veta hur ett parti som inte heller längre finns i samma form skulle reagerat om internet kommit 40 år tidigare. Anakronismer och logiska felslut så det stänker om det.

Moderaterna som parti har ju inte gjort sig kända för att jobba mycket med analytiska resonemang. Deras politik baseras mer på ideologiska och teknokratiska lösningar. Det är egentligen inget fel i det då politik ska vara ideologisk, men man bör stanna upp och ibland tänka efter och faktiskt analysera ett problem i stället för att bara köra på i gamla spår.

Daniel Pettersson

Vänsterpartiet, Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel