Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre vård till hjärtsjuka

Hjärtsjukvården har förbättrats i Gävleborg. Fortfarande har Bollnäs sjukhus det högsta betyget i länet enligt Hjärt- och Lungfondens kvalitetsindex.

Annons

För två år sedan placerade sig Bollnäs sjukhus på fjärde plats bland Sveriges sjukhus när hjärtsjukvården skulle betygsättas. Nu har Bollnäs halkat ner till 16 plats trots att vården på sjukhuset blivit ännu bättre. Det beror på svensk hjärtsjukvård överlag har blivit så mycket bättre. Det visar "Hjärtrapporten 2009", som presenterades av Hjärt- och Lungfonden på onsdagen.

Bollnäs sjukhus fick betyget 6 (en ökning från 5 vid mätningen 2006), Gävle sjukhus fick betyget 5,5 (en ökning från 2,5), Hudiksvall fick betyget 5 (en ökning från 4).

– Samtliga sjukhus i Gävleborg har förbättrat sin hjärtsjukvård, säger verksamhetschef Birgitta Dackell. Vi har satsat på gemensamt vårdprogram, gått igenom medicinska rutiner och jobbar för en likvärdig vård och högre tillgänglighet. Hjärtläkarna samlas och diskuterar de patientgrupperna inom hjärtsjukvården så att vården blir lika över hela landstinget. Vi gör numera alla inläggningar av pacemaker i landstinget. Det är utomlänsvårds om vi tagit hem. Vi kommer att klara vårdgarantin i höst. Det jobbar vi stenhårt på.